Sommarkurs på Fridhems folkhögskola – Kundaliniyoga för inre styrka och frihet (v. 27)

Laddar Evenemang

Kundaliniyoga kallas ofta medvetenhetens yoga, och syftar till att göra oss medvetna om vår fulla potential, som ofta slumrar i det fördolda. Livets erfarenheter, anpassningar, överlevnadsstrategier, outtryckta känslor såsom sorg, ilska, rädsla m.m. håller oss tillbaka och begränsar oss. Genom yogans tekniker har vi möjlighet att städa ut det som är i vägen och låta vår inre diamant skina klart. Samtidigt bygger yogan en stabil mental och emotionell styrka, så att vi kan möta livet med full klarhet och utan rädsla.

I den här kursen går vi systematiskt igenom yogans olika tekniker, såsom olika kroppsställningar och kroppslås, olika andningstekniker, mantran och meditationer. De olika praktiska passen varvas med möjlighet att i cirkel dela egna upplevelser och ta del av andras. Hela kursen genomsyras av härlig levande musik, medryckande mantrasång och mantrameditationer, samt avslappnande och välgörande sound healing från bland annat gong.

Kursledare är Helena Hilmgård och Zoran Lovrencic. Både Helena och Zoran är utbildade och certifierade kundaliniyogalärare med en passion för kundaliniyogans kraftfulla verktyg för utveckling, växande och ökad medvetenhet. Helena är även mantramusiker och gongspelare med en stor kärlek till ljud och dess läkande vibrationer – både genom olika instrument och den egna rösten. Zorans största passion och livskall är att skapa sammanhang där vi människor kan samlas i gemenskap, där vi kan tillåta oss att vara precis som vi är – människor – med alla våra tillgångar och tillkortakommande, med alla våra längtor och alla motstånd.

 

Klicka på länken nedan för att läsa mer och boka din biljett.

Till toppen