Helena Hilmgård

Yoga By Heart

Som för många andra startade även min yogaresa från en plats där livet vänts upp och ner. Då, för ungefär 15 år sedan, kom jag i kontakt med medicinsk yoga och senare kundaliniyoga.

Yogan var det som höll mig flytande, det som gav mig riktning och det som jag kunde hålla mig fast i när det blåste som mest. Men också det jag kunde vila i när jag behövde få släppa taget och bara få känna mig hållen. Platsen där alla känslor fick finnas med – tårar av sorg och smärta – likväl som tårar av glädje och lycka.

Ju mer jag dök in i yogans värld desto större förändring kunde jag se i mitt eget liv – både på insidan och i det yttre. Mer balans, ökad självkännedom, större självkärlek, ett efterlängtat lugn, mindre stress, och också mer kraft, energi, riktning och fokus. Kundaliniyogans mångfacetterade palett och kraftfulla verktyg fascinerade mig, och för att fördjupa mina kunskaper och kunna inspirera andra, utbildade jag mig 2018 till certifierad kundaliniyogalärare, och senare även till gongspelare/gongmusiker.

Det är en gåva att idag, genom Yoga By Heart, få möjlighet att dela yogans juveler i form av både dynamisk och stillsam yoga, andningstekniker, meditationer, mantran och mantramusik. Och också kunna bidra med stressreducering och återhämtning i form av sound healing och gongbad.

Med värme – Helena

om

Sound By Heart

Sound By Heart är ett band, bestående av Helena Hilmgård & Anna-Maria Ahlgren – båda med rötterna i kundaliniyogan. De spelar främst mantramusik och heart songs, skriver egen musik och älskar att spela live. De håller regelbundet kirtans/mantrasång-events, där de bjuder in till möjligheten att släppa prestation och sjunga från hjärtat – sjunga sig in i närvaro.

se mina

tjänster & utbud